Gemeente

Gemeente zet spelregels versieren van de straat op een rijtje

- advertentie -

Oldambt – Bij speciale gelegenheden, zoals het EK-voetbal en de RUN, mag je (oranje) vlaggetjes ophangen. “Denk je bij het ophangen van de versiering aan onderstaande spelregels? Zo kunnen de vuilniswagens, kraanwagens, hulpdiensten en andere grote voertuigen gebruik blijven maken van de weg.” aldus de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Dit zijn de spelregels:
– De onderkant van de versieringen (vlaggen) hangen boven de weg op een hoogte van ten minste 4,20 meter.
– De versiering hangen stevig, recht, strak en zijn bestand tegen harde wind.
– Het materiaal dat je gebruikt levert geen gevaar, hinder of overlast op voor de omgeving en voorbijgangers.
– Als je versiering aan een boom wil bevestigen, gebruik dan bijvoorbeeld organisch of rekbaar materiaal. Maar gebruik geen ijzerdraad, want dat beschadigt de boom.
– De versiering mag geen verlichting bevatten en je mag er ook geen schijnwerpers op zetten. En onze lantaarnpalen moeten toegankelijk blijven voor reparatie.
– Je mag de versiering één week voor het begin van de speciale gelegenheid ophangen. Zorg er ook voor dat je het binnen één week na afloop van de gelegenheid ook weer opruimt.
– Als je een bouwwerk wil maken, zoals een ereboog, neem dan contact op met ons team VTH-bouw.

“We kunnen de opdracht geven om feestversiering tijdelijk te verwijderen als het gaat om openbare orde, veilig, werkzaamheden aan of bij de weg, evenementen, markten, onderhoud aan lichtmasten en bomen en andere werkzaamheden.” benadrukt de gemeente.

“Denk je er ook aan dat je de brandkranen vrijhoudt? Als er schade ontstaat aan gemeentelijke eigendommen of van anderen, ben je aansprakelijk en moet je de schade vergoeden. Laat je straat dus veilig oranje kleuren en volg bovenstaande tips op!” eindigen ze hun bericht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button