Gemeente

Booneschanskerbrug vandaag officieel geopend door wethouder Nieboer

- advertentie -

BooneschansSinds 21 juli 2017 was de Booneschanskerbrug afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. De brug was in een slechte staat en moest worden vervangen. Na bijna vier jaar komt aan die afsluiting nu eindelijk een einde. De brug is weer open voor het verkeer en is vandaag officieel geopend door wethouder Jurrie Nieboer.

- advertentie -

Veel geduld
Door een lange voorbereidingstijd, een ongeldige aanbesteding, vervolgens een nieuwe aanbesteding met meer budget, broedende zwaluwen en een korte vorstperiode heeft de periode dat de brug buiten gebruik was lang geduurd. In oktober 2020 kon aannemer Macadam eindelijk een start maken met de sloopwerkzaamheden.

Verkeerswethouder Jurrie Nieboer is blij dat de brug nu eindelijk weer open is: “De bewoners en gebruikers van de Hamdijk hebben veel geduld gehad. Gelukkig is het nu eindelijk zover. De grote bouwmachines, busjes en bouwvakkers verdwijnen langzaam. En het normale verkeer kan gelukkig eindelijk weer gebruik maken van de brug!”

Over de nieuwe brug
De nieuwe Booneschanskerbrug is een semi-vaste brug. De maximale doorvaarthoogte is 2,50 meter. De maximale snelheid van het verkeer op de Hamdijk is verlaagd van 80 km/h naar 60 km/h. Op de brug mag je maximaal 30 km/h rijden. Dit is gedaan om het verkeer meer tijd te geven om te anticiperen op een eventuele tegenligger. Het éénrichtingsverkeer op de brug is gebleven.

Grotendeels klaar
De hoofdwerkzaamheden zijn nu klaar. De brug is dus eindelijk weer open voor verkeer. En ook aan de zwaluwen, die daar eerder broedden, is gedacht. Onder de brug zijn speciale richels aangebracht waarop zij hun nest kunnen bouwen. De komende tijd verricht de aannemer op en rond de brug de laatste werkzaamheden. Zo worden eind juli nog de beide trappen naar de steigers geplaatst.

Lees ook: Booneschanskerbrug bijna gereed voor opening op 9 juni

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button