Op stap

Groninger Landschap geeft eerste jubileumcadeau aan obs De Noordkaap

- advertentie -

Oostwold – Het Groninger Landschap bestaat in 2021 85 jaar. Ter ere van dit jubileum biedt Het Groninger Landschap alle basisscholen in Groningen een “Maak van je schoolplein een natuurparadijs!-cadeaupakket” aan. Het eerste exemplaar is vrijdag aangeboden aan de directeur van de openbare basisschool De Noordkaap in Oostwold, Jan Paul Siebelink, samen met 54 leerlingen van de groepen 6, 7, en 8.

- advertentie -

De biodiversiteit gaat in rap tempo achteruit. Daarom helpt Het Groninger Landschap alle 270 basisscholen in de provincie hier iets tegen te doen. Het natuurvriendelijk maken van de schoolpleinen is daar een mooi voorbeeld van.

Het cadeaupakket bestaat uit een insectenhotel en een nestkast die de scholen zo kunnen ophangen. Om te bekijken wat er zoal rondvliegt of -kruipt zitten er posters in met daarop de meest algemeen voorkomende vogels, insecten en bodemdiertjes én een loeppotje. Bovendien zit er een speciaal boekje bij met handige tips, leuke weetjes en spannende opdrachten.

De nestkasten en insectenhotels zijn gemaakt door gedetineerden uit de Penitentiaire Inrichting Ter Apel en de Van Mesdagkliniek Groningen en zijn gevuld door de medewerkers van Zorgboerderij Golden Raand.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button