Gemeente

Oldambt is een slimme bandenpomp rijker

- advertentie -

Winschoten – Oldambt heeft een slimme bandenpomp laten plaatsen aan de Heemskerkstraat in Winschoten. Deze slimme pomp heeft een touchscreen. Aan de hand van een aantal vragen wordt de meest ideale bandenspanning van de auto achterhaald. En vervolgens kunnen de banden gratis worden opgepompt. Verkeerswethouder Jurrie Nieboer nam de pomp in gebruik door de banden van zijn auto te controleren.

- advertentie -

Over de bandenpomp
In Nederland rijden maar liefst 63% van de auto’s met onderspanning. Dit zorgt voor extra CO2 uitstoot, meer brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. De bandenpomp voorkomt dat auto’s met onderspanning rijden. De pomp is ontwikkeld door het bedrijf ‘Band op Spanning’, is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt op zonne-energie.

Jurrie: “Als gemeente vinden we duurzaamheid belangrijk. En ook als je niet elektrisch rijdt kun je besparen op je CO2 uitstoot. We geven onze inwoners daarom graag de kans om gratis de bandenspanning te controleren. En dat kan 24 uur per dag!”

Besparing
Na gebruik zie je direct hoeveel euro je hebt bespaard. Dat blijkt al snel € 21,50 per gebruik te zijn. Jurrie: “De bandenpomp is eenvoudig te gebruiken. Je voert je kenteken in en de pomp geeft de juiste bandenspanning aan. Je hoeft dan alleen nog maar je banden op te pompen en dan ben je klaar. Daarna kun je op het scherm zien hoeveel je hebt bespaard.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button