Sport

Vrijspraak voor hardloopster en winnares RUN 2019

- advertentie -

Winschoten – Hinke Schokker is vrijgesproken van dopinggebruik. In 2018 won ze onverwacht de 100-kilometer ultraloop van de RUN Winschoten, echter zonder licentie, waardoor Sameena van der Meijden er met de prijs voor Nederlands Kampioen vandoor ging.

- advertentie -

De Friese atlete testte na haar overwinning in de RUN Winschoten in 2019 positief op het gebruik van een verboden middel.

Ze werd voor twee jaar geschorst, ondanks haar verklaring dat ze het middel modafinil om medische redenen had gebruikt. In hoger beroep is ze nu vrijgesproken door Stichting Instituut Sportrechtspraak. Dat meldt onderzoeksprogramma Pointer, dat de uitspraak in handen heeft.

‘Ik ben er heel erg blij mee!’, reageert Schokker voor de microfoon van Radio 1. Ze heeft met terugwerkende kracht dispensatie gekregen voor gebruik van het middel, dat ze naar eigen zeggen nam om concentratieproblemen tegen te gaan.

Lees ook: RUN-winnares Hinke Schokker geschorst vanwege vermeend dopinggebruik

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button