Algemeen

Landelijk beleid bijschrijven COVID-vaccinatie in gele boekje

- advertentie -

Provincie Groningen – Mensen die voor hun coronavaccinatie langskomen bij een vaccinatielocatie van GGD Groningen kunnen hun vaccinatie tegen corona (COVID-19) laten bijschrijven in hun vaccinatiepaspoort, ofwel het gele vaccinatieboekje. Landelijk is afgesproken dat dit vanaf maandag 7 juni 2021 op alle GGD-locaties kan.

- advertentie -

Belangrijk: GGD Groningen kan alleen stempels geven voor vaccinaties die op een vaccinatielocatie van GGD Groningen zijn toegediend.

Mensen die voor de 2e coronavaccinatie naar een vaccinatielocatie van GGD Groningen komen, kunnen dan alsnog hun 1e coronavaccinatie laten registreren, als die door GGD Groningen is gegeven. Daarvoor moet je wel het registratiebewijs van je 1e coronavaccinatie of een print van MijnRIVM meenemen.

Bijschrijving vanaf 7 juni met terugwerkende kracht mogelijk
Iedereen die volledig gevaccineerd is door GGD Groningen, kan de coronavaccinaties alsnog laten bijschrijven in zijn/haar gele boekje. Dit kan van maandag 7 juni tot en met vrijdag 18 juni 2021 dagelijks tussen 13.00 en 16.30 uur bij XL-teststraat MartiniPlaza aan de Expositielaan 9 in Groningen.

Enkele teststraten (en dus niet de vaccinatielocatie) zijn hiervoor ingericht, omdat het belangrijk is dat de doorstroming op onze vaccinatielocaties goed blijft. Bij de XL-sneltestlocatie MartiniPlaza rij je met de auto naar binnen en daar wordt het gele boekje gestempeld.

Om de coronavaccinatie in je gele boekje te laten bijschrijven, heb je in elk geval je het registratiebewijs – dat je direct na een prik van GGD Groningen meekrijgt – nodig óf een print van van MijnRIVM en je ID-bewijs.

- advertentie -

Het gele boekje is géén officieel coronavaccinatiebewijs
Bijschrijven in het gele boekje is niet verplicht. Het is niet noodzakelijk om hier een geel boekje voor aan te schaffen. Het gele boekje heeft, net als het registratiebewijs dat je op de vaccinatielocatie krijgt en de print van MijnRIVM, geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19.

- advertentie - 

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Kijk hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.

Hoe kom ik aan een blanco exemplaar van het vaccinatiepaspoort?
– Een blanco exemplaar kun je bestellen via SDU.
– Bij GGD Groningen kun je het vaccinatiepaspoort (gele boekje) alléén kopen als je voor reizigersvaccinaties bij ons komt. Wij verkopen geen losse exemplaren van het gele boekje. Ook niet voor registratie van coronavaccinaties.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button