Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

VV Nieuweschans stelt feest voor honderdjarig bestaan nog even uit

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Geen groot feest dit jaar voor de Schansker voetbalverenging VV Nieuweschans. Maandag was het 100 jaar geleden dat de club is opgericht, maar corona gooide roet in het eten voor de viering van een groots eeuwfeest.

- advertentie -

Dit feest staat nu voor volgend jaar juni op het programma. Afgelopen zaterdag is er wel op kleine schaal bij stil gestaan met de opening van een vernieuwde camping door burgemeester Cora-Yfke Sikkema en wethouder Jurrie Nieboer en een 20 tal leden/supporters van de vereniging.

Het gaat weer goed met de vereniging, want een jaar of vier geleden leek het einde van de club nabij en leek het er op dat ze de 100 jaar niet zouden halen. De aanwas van spelers , met name voor het eerste elftal is goed te noemen, al ziet voorzitter Dick Smook nieuwe jeugdspelers de teams wel graag versterken.

Eigen camping
Gekoppeld aan de voetbalvereniging is de camping Holland Poort ‘Westerveld’. Dit is op zich best bijzonder, want hiermee is VV Nieuweschans de enige voetbalclub in Nederland die beschikt over een eigen camping. En dat ze trots zijn blijkt wel uit de nieuwste aanpassingen die zijn gepleegd om deze camping helemaal aan de eisen des tijds te laten voldoen.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jans Dekker/ OldambtNu.nl

Zo zijn er voor veel plekken nieuwe elektriciteitsaansluitingen geplaatst met verlichting, Een heel nieuw Wi-Fi systeem, zodat alle bezoekers een goede internetverbinding hebben. Twee nieuwe trekkershutten en een nieuw receptiegebouw. Ook zijn er voor de campinggasten nieuwe douche en toiletten gebouwd, inclusief een spoelplaats.

Wat de club erg belangrijk vond is dat er nu ook een ruim toilet is gekomen voor mensen met een handicap. Tot slot is een deel van het parkeerterrein omgebouwd tot camperplaats.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jans Dekker/ OldambtNu.nl

Club liefde is groot
“Al met al hebben deze aanpassingen en verbouwingen zo’n € 200.000,00 gekost en hierbij zijn de uren van de vele vrijwilligers, zo’n 3.000 in totaal, niet meegerekend. Dat de clubliefde groot is, bewijst de inzet van deze vrijwilligers, die vele zaterdagen lang met 15 tot 20 man aanwezig zijn geweest, om alle verbouwing en aanpassingen te realiseren”, aldus Dick Smook.

Lees ook: Burgemeester opent camping en nieuwe faciliteiten van VV Nieuweschans

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button