Op stap

Fotoserie: Feestelijke intocht na wandel driedaagse voor bewoners Appelhof

- advertentie -

Winschoten- Afgelopen woensdag was er een feestelijk onthaal voor de bewoners van de Appelhof na het wandelen van de wandel driedaagse. De Appelhof, onderdeel van verpleeghuis Old Wolde, biedt mensen met cognitieve problemen een plek om te wonen wanneer dit thuis niet meer kan.

- advertentie -

Na een periode van beperkingen vanwege de corona maatregelen organiseerde de activiteitenbegeleiding een wandel driedaagse.  Bewoners, familie en verzorgenden en vrijwilligers liepen dinsdag en woensdag rond verpleeghuis Old Wolde.

Weersomstandigheden
“Dit is een activiteit die we nu goed kunnen organiseren” zegt activiteitenbegeleidster Ina. “In de buitenlucht, en voldoende ruimte om toch de afstand die we nog moeten houden te kunnen nemen. Het plan was om vorige week drie dagen wandelen, maar door de hoge temperaturen was dat onverantwoord. Afgelopen maandag gooide de regen roet in het eten, dus we zijn blij dat het deze beide dagen door kon gaan”.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Een ronde om Old Wolde is een kilometer, de meeste bewoners en hun begeleiders liepen er twee. “En wat was het genieten! Stralende gezichten van zowel bewoners als ook hun partners, kinderen en kleinkinderen maar ook van de verzorgenden en vrijwilligers. Zo’n 60 bewoners deden mee, bijna alle bewoners van de Appelhof.” zegt Ina.

Feestelijke intocht
De intocht werd geopend door de stadsomroeper die de “boeren, burgers en buitenlui” opriep. Onderweg was er vertier door muziek, pauzeplekken met fris en een hapje en Dansplezier zorgde voor lachende gezichten door hun optreden.

Halverwege kon men genieten van een ijsje bij de ijskar. Na de rondes te hebben gelopen volgde een onthaal met bloemen, zoet en een medaille. Wat een geslaagd evenement, op naar volgend jaar!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button