Economie

Horecaondernemer: “Fijn om onze deuren weer te mogen openen”

- advertentie -

Winschoten – De dag waarvan we wisten dat-ie ging komen: stap 4 van het openingsplan is een feit, de coronaregels zijn verder versoepeld. Onder andere de discotheken en nachtclubs mogen open. Goed nieuws dus voor de horecaondernemers.

- advertentie -

We spraken Heiko Tuin, eigenaar van Cafe Dommering en Skihut de Kelder, gevestigd op het Marktplein. Maanden lang was zijn onderneming gesloten. Hoeveel persconferenties er ook voorbij kwamen; de nachthoreca werden maar niet genoemd. “Dat is frustrerend, we hebben zeker begrip voor de situatie, maar duidelijkheid kwam er jammer genoeg maar niet.” zegt Tuin.

“Het was fijn dat we onze terrassen onlangs weer mochten openen, in het begin wel van 12.00 tot 18.00 uur” vertelt Tuin. “Het tijdstip was natuurlijk niet ideaal, want mensen werkten gewoon. Maar het was fijn om weer je vaste klanten te zien. Daar ben was echt wel weer aan toe!”

Nieuwe stap
“Na 15 maanden mogen we eindelijk weer de deuren openen, een nieuwe stap!” zegt Heiko blij. “Alle regels komen te vervallen, alleen de 1,5 meter regel moeten we handhaven. Desalniettemin blijft het feit dat de horeca zwaar is geraakt en dat de 1,5 meter regel een obstakel blijft, vrijdagavond zijn de meeste terrassen ook open na 22.00 uur.”

Als het aan Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ligt, komt er zo spoedig mogelijk een einde aan de 1,5 meter regel. “Vanaf volgende week zaterdag mogen de ondernemers weer open, maar wel mét coronatoegangsbewijzen. Nu is cruciaal dat de laatste coronamaatregelen en -restricties zo snel mogelijk komen te vervallen, zodat ondernemers deze zomer kunnen toewerken naar een rendabele exploitatie.” schrijven zij in hun persbericht.

Toegangsregels
Clubs & Nightlife bedrijven zijn sinds 12 maart 2020 gesloten geweest. Nu mogen de ondernemers weer de deuren openen, mits zij een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of herstelbewijs als voorwaarde voor toegang hanteren.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button