Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Kinderen kunnen straks met de boot naar school in Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Wat begon met een simpele vraag “Mama, kan ik ook met de zeilboot naar school?”, wordt nu werkelijkheid. Gisteren heeft de leerlingenraad van CBS de Lichtboei de plannen voor een steiger bij de brede school in Oostwold gepresenteerd aan Projectbureau Blauwestad. Het projectbureau reageerde enthousiast op dit initiatief en wil dit graag mogelijk maken.

- advertentie -

Drie leerlingen uit groep 6 van CBS de Lichtboei kwamen met het idee. Zij wisten de leerlingenraad te enthousiasmeren voor het realiseren van een eigen steiger bij de school. Ook het team van leerkrachten en de directrice zijn enthousiast: “Wat fantastisch dat er na de zomer een eigen steiger komt. Naar mijn weten zijn we de eerste school in Nederland waar kinderen niet alleen lopend, met de fiets of met de auto naar school kunnen, maar binnenkort ook met de boot”, aldus Christa van Bentem, directrice van CBS de Lichtboei. Maar de steiger heeft nog een extra voordeel.

“We doen veel aan natuuronderwijs op onze school. Zo hebben we al een grote schooltuin. En straks kunnen we dus ook natuuronderzoek doen op en in het water bij de steiger. We zijn heel trots op de leerlingen die dit zelf geïnitieerd hebben en dat Projectbureau Blauwestad zo actief meedenkt om de steiger mogelijk te maken. De kinderen hebben door dit project veel geleerd, zoals ‘als je iets wilt, moet je je uitspreken, je idee presenteren en mensen meekrijgen met je idee’. Ze moesten nadenken over financiering en over hoe we de steiger gaan onderhouden. Dat zijn prachtige levenslessen.”

Tien jaar na komst De Meerkant nu een eigen T-steiger
Direct aan het prachtige Oldambtmeer is in 2011 multifunctioneel centrum De Meerkant in Oostwold gebouwd. In het centrum huisvesten acht gebruikers, waaronder twee basisscholen, CBS de Lichtboei en OBS de Noordkaap. Heel wat leerlingen wonen direct aan het water. Niet alleen in Blauwestad, maar ook in Oostwold en Midwolda. Na de zomer wordt gestart met de bouw van de steiger, zodat de leerlingen uit Blauwestad, Oostwold en Midwolda ook met de boot naar school kunnen.

De T-steiger wordt aan de dijk gerealiseerd, aan de kant van de schooltuin. Op deze manier kunnen beide scholen gebruik maken van de steiger. De steiger wordt een openbare steiger. De leerlingen van CBS de Lichtboei sparen voor een reddingsboei, een informatiebord en schoonmaakspullen, zodat ze de steiger kunnen onderhouden.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button