Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

UPDATE: Ophef over boot die niet onder de nieuwe brug door kan

- advertentie -

Booneschans Omdat één boot, een doerak, geprobeerd heeft onder de nieuwe Booneschanskerbrug door te varen, wat niet is gelukt, lijkt het wel of de waterwereld op z’n kop staat. Zo’n twee weken geleden is deze brug in het Boelo Tijdenskanaal  door wethouder Jurrie Nieboer geopend.

- advertentie -

“Vanuit de gemeente Oldambt is goed nagedacht hoe de nieuwe Booneschanskerbrug gebouwd moest worden. Aangezien een nieuwe ophaal- of draaibrug financieel gezien niet mogelijk was, is gekozen voor een vaste brug, maar wel met een ruimere doorvaarthoogte van 2,50 meter.” zegt Nieboer.

Hij vervolgt: “Dit heeft ook te maken met het feit dat de eerstvolgende brug, de Rhederbrug, ook een vaste brug is en zelfs minder hoog is. Ook de Rhederbrug wordt op korte termijn niet omgebouwd tot een beweegbare brug, omdat deze nog zeker 50 jaar mee kan. Voor deze nieuwe Booneschanskerbrug is heel bewust voor gekozen”.

Secretaris dorpsbelangen Bad Nieuweschans Harm-Arend Meijer snapt ook niet de ophef omtrent de nieuwe Booneschanskerbrug. “Dat de oude ophaalbrug in Blauwestad opnieuw wordt opgebouwd, heeft niets te maken met de nieuwe brug in de Hamdijk. De oude ophaalbrug zal nooit zwaar verkeer kunnen dragen en wordt een simpele brugconstructie.”

“Het probleem van de oude Hamdijkbrug was het betonrot in de fundering, waardoor hij niet meer voor zwaar verkeer als vrachtwagens en tractoren gebruikt kon worden. Er gaan wel behoorlijk wat kleine bootjes door het Boelo Tijdenskanaal, maar deze kunnen allemaal heel gemakkelijk onder de nieuwe brug door. Ook aan het begin van het kanaal staat een bord van maximale doorvaarthoogte en als ze er dan niet onder door kunnen, dan heeft de schipper het bord gemist probeert hij het gewoon”, zegt de heer Meijer.

Lees ook: Booneschanskerbrug vandaag officieel geopend door wethouder Nieboer

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button