Cultuur

Nieuw boek van Sander Blom: ‘Mythisch Groningen’ nu verkrijgbaar!

- advertentie -

Oldambt – Sinds kort is de nieuwe boek van Oldambtster Sander Blom in samenwerking met collega-fotograaf Niels Brouwers verkrijgbaar: het foto- en verhalenboek Mythisch Groningen met 50 fabels, legendes en volksverhalen en interessante stukjes geschiedenis uit de hele provincie. En dat dan gecombineerd met 50 prachtige landschapsfoto’s.

- advertentie -

Over Mythisch Groningen:
Wist je dat Groningen in het verleden een eigen Robin Hood had? Dat er in de provincie heuse heksenverbrandingen plaatsvonden? En dat er tot op de dag van vandaag een bom tussen de huizen van het dorp Tinallinge ligt?

Mythisch Groningen combineert geschiedenis, legendes en oude volksverhalen op een aanstekelijke manier. Feiten en fabels over vijftig plaatsen in de gehele provincie, aangevuld met schitterende foto’s. Het boek nodigt uit om Groningen op een nieuwe manier te ontdekken. Lees over het dorp zonder inwoners, over de kerk zonder dorp en over waar namen als Doodstil en Hongerige Wolf vandaan komen. Ontdek de rijke geschiedenis van de provincie, van hunebedden tot aan windmolens!

(Lees verder onder de foto)

In het Oldambt gaat het bijvoorbeeld om de volgende verhalen:

- advertentie -

Heiligerlee: het begin van een oorlog
Scheemda: strokartonfabriek De Toekomst
Finsterwolde: communisme in Nederland
Hongerige Wolf: moord in een dorp
Ambonezenbosje: veel bewoners in korte tijd
Nieuwe Statenzijl: vluchtroute uit Nazi-Duitsland

- advertentie - 

Bestel Mythisch Gronigen bij de lokale boekhandel, de bekende webshops, Uitgeverij Passage of bij Sander Blom zelf op zijn website. Via dat laatste ontvang je het boek voor dezelfde prijs en gesigneerd thuis bezorgd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button