GemeenteVideo

Onthulling van informatiepanelen en social sofa’s bij de Pieter Smitbrug

- advertentie -

Winschoten- Nadat op 1 februari de Pieter Smitbrug in gebruik is genomen en veel mensen gebruik maken van deze voetgangers- en fietsbrug was het op deze tamelijk grijze en regenachtige dag zover dat ook de pas geplaatste social sofa’s en informatieborden werden onthuld.

- advertentie -

Informatiepaneel
Zowel aan de Blauwestad kant als ook aan de zijde van Winschoten zijn social sofa’s en een informatiepaneel geplaatst. Op het informatiepaneel is informatie over burgemeester Pieter Smit (1963-2018) te lezen en informatie over de brug.

Social Sofa’s
Sinds 2009 worden er in Winschoten social sofa’s gemaakt. De banken, gemaakt van beton, wegen zo’n 1700kg. De banken worden bekleed met glasmozaïek door vrijwilligers uit de gemeente. In de ontwerpen zijn vaak tekeningen van kinderen verwerkt. De banken dienen niet alleen als rustpunt maar ook als ontmoetingsplek. Vele uren werk werd er door de vrijwilligers verricht om deze prachtige banken te maken, alle reden om ze in het zonnetje te zetten en een groepsfoto met een van de banken te maken.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Aan de Winschoter kant van de brug  werden het informatiepaneel en de social sofa onthuld door de opvolger van Pieter Smit, burgemeester Cora-Yfke Sikkema en voorzitter Jan Heeringa van wijkplatform Parkwijk Winschoten. Na een wandeling over de brug naar Blauwestad door genodigden en belangstellenden Aan Blauwestadzijde werd dit gedaan door wethouder Jurrie Nieboer en Gerrit Smit van Bewoners Belangen Blauwestad.

De banken staan, ieder aan een kant van de brug, recht tegen over elkaar. “je kunt elkaar net niet zien, misschien wel met een goede verrekijker” aldus wethouder Nieboer. Een mooi project, dat bewoners en toeristen veel plezier zal geven.

- advertentie -

Foto’s: Ina Muntinga & Jeroen Bos
Video: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button