Cultuur

Noordelijke mbo’s geven goed voorbeeld

- advertentie -

Groningen – Het landelijk tekort aan leerwerkplekken (BBL-trajecten) wordt ook gevoeld in de arbeidsmarkt Groningen en Noord-Drenthe. De vraag naar werkgevers die talenten in opleiding in dienst nemen is groot.

- advertentie -

Om het huidige tekort in deze arbeidsmarktregio tegen te gaan hebben de mbo-instellingen Terra, Noorderpoort, Drenthe College en Alfa-college de intentie uitgesproken om gezamenlijk tien nieuwe leerwerkplekken aan te bieden. De vier noordelijke mbo’s hopen hiermee de toon te zetten en werkgevers aan te moedigen om een door SBB erkend leerbedrijf te worden en ook leerwerkplekken beschikbaar te stellen.

Erkende leerbedrijven
Op een leerwerkplek bij één van de vier mbo-instellingen kunnen deelnemers het vak leren en tegelijk in de praktijk werken. Je leert namelijk het meeste door gewoon te doen. Deelnemers kunnen de theorie van de opleiding, meteen in de praktijk uitvoeren. Daarom is werken en leren zo’n goede combinatie. Alle deelnemende mbo-instellingen zijn erkende leerbedrijven en blij om werkzoekenden en baanveranderaars een kans te geven als vakman of –vrouw in opleiding.

Mare Riemersma, lid College van Bestuur Drenthe College: “Juist nu de samenleving weer van het slot afgaat is het van groot belang om ervoor te zorgen dat er voldoende leerwerkbanen beschikbaar komen voor studenten en zij-instromers. Met deze actie willen wij het spits afbijten en een oproep doen aan bedrijven, organisaties en instellingen dit voorbeeld te volgen.”

Kansrijk! Leren en werken
Vanuit het initiatief van Mare Riemersma is het project ‘Kansrijk! Leren en werken’ ontstaan. In dit project trekken de vier mbo-instellingen, Werk in Zicht, SBB, FNV en VNO-NCW|MKB Noord gezamenlijk op om zoveel mogelijk mensen op te leiden en aan werk te helpen middels leerbanen. Via één centraal loket worden werkgevers en werkzoekende geholpen in het leerwerktraject. Het Leerwerkloket zorgt voor een goede en zorgvuldige match tussen een kandidaat en werkgever, helpt in opleiding en begeleiding van deelnemers en ontzorgt werkgevers met onder andere subsidies, risicobeperking en administratieve lasten.

Wil je als werkgever één of meerdere leerwerkbanen aanbieden of wil je weten hoe je je als deelnemer voor een leerwerkbaan kunt aanmelden, neem dan contact op met het Leerwerkloket via groningen@leerwerkloket.nl. Meer informatie over het project ‘Kansrijk! Leren en werken’ is te vinden via werkinzicht.nl.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button