Algemeen

Vaccinatielocatie Scheemda sluit vanaf oktober haar deuren

- advertentie -

Scheemda – Vanaf januari 2021 heeft GGD Groningen verspreid over de provincie negen vaccinatielocaties ingericht. In het afgelopen halfjaar zijn hier inmiddels ruim 550.000 prikken tegen corona gezet. Inmiddels hebben het grootste deel van de Groningers één of meer vaccinaties gehad. Daardoor zijn er minder locaties nodig. Vanaf oktober vaccineert GGD Groningen nog op drie locaties in de provincie: Veendam,  Zuidhorn en Groningen.

- advertentie -

Vaccinatiecampagne
Het hoogtepunt van de campagne lag in juni. Per dag zette GGD Groningen toen 7.000 vaccinaties. Nu veel mensen hun vaccinatie(s) hebben gehad worden er nog 3.000 – 4.000 prikken per dag gezet. De komende weken zal dit verder afnemen. Inmiddels heeft ruim tweederde van de Groningers zich laten vaccineren. De verwachting is dat GGD Groningen vanaf oktober nog ca. 500 vaccinaties per dag zal zetten.

(lees verder onder de foto)

De locatie in Scheemda | Foto: OldambtNu.nl

Jos Rietveld, directeur Publieke Gezondheid: “Begin van het jaar hebben we vaccinatielocaties verspreid over de provincie gerealiseerd. Op deze manier konden inwoners van de provincie dichtbij huis een prik halen. We zijn dankbaar voor de goede samenwerking in de regio, waardoor we dit zo snel en efficiënt hebben kunnen organiseren. De vaccinatiecampagne komt nu in een volgende fase. We gaan verder op drie locaties in de provincie. Hiermee zijn we nog altijd goed bereikbaar voor ieder die een vaccinatie wil halen.”

Vanaf september zal GGD Groningen ook inzetten op lokaal maatwerk voor buurten of doelgroepen die qua vaccinatiegraad zijn achtergebleven. Dat zal gebeuren met mobiele teams of in de vorm van verplaatsbare units.

(lees verder onder de foto)

- advertentie -
De locatie in Scheemda | Foto: OldambtNu.nl

Drie locaties in de provincie
De locatie Kardinge in Groningen sluit eind augustus, aangezien men daar weer een ijsvloer gaat leggen. De vaccinatielocaties in Stadskanaal, Warffum, Scheemda, Hoogezand en Appingedam sluiten op 1 oktober de deuren. In de weken daarvoor zal al een afbouw van priklijnen plaatsvinden. De locaties in Veendam en Zuidhorn blijven voorlopig open, net als MartiniPlaza in Groningen.

- advertentie - 

Later dit jaar zal men bezien welke infrastructuur voor komend jaar nodig is, zodra landelijk meer duidelijk is over het vaccinatiebeleid op middellange termijn.

Waarom vaccineren?
Vaccineren tegen corona zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ziek worden. Dat is belangrijk voor degene die zich laat vaccineren, maar ook voor familie, vrienden en collega’s. Minder besmettingen zorgen ervoor dat er weer steeds meer mogelijk is.

Lees  ook: GGD vaccinatielocatie Scheemda volop aan het prikken (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button