Incidenten

Poes Odie al dagen in de boom, brandweer zaagt boom om

- advertentie -

Scheeemda – Wat doe je als een poes na een paar dagen niet uit een boom wil komen en het dier er zelfs niet met een hogedrukstraal uit te krijgen is? Dan zaag je de boom om. Dat is precies wat er gebeurde in Scheemda. Daar zat al dagen lang een poes, genaamd Odie, in een boom aan de Tulpstraat.

- advertentie -

(lees verder onder de foto)

Odie, afgelopen zondag (Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl)

Brandweer Scheemda werd hier afgelopen zondag al voor opgeroepen, met een trap en een hoogwerker kon het huisdier niet worden bereikt dus werd een straal hogedruk water geprobeerd. Ook dit bleek geen effect te hebben. Besloten werd om Odie nog een dag rust te geven en later weer te komen.

Maandagochtend werd de brandweer wederom opgeroepen, mede omdat de kat continue blijft miauwen. Uiteindelijk bleef er maar één mogelijkheid over, de boom omzagen om de poes te bevrijden uit haar benarde situatie. Nadat de gemeente Oldambt een noodkapvergunning had gegeven, kon de boom worden gekapt. De bomen langs de sloot zouden volgend jaar omgezaagd worden door de gemeente in verband met overlast.

Odie kwam tijdens de val van de boom op z’n pootjes terecht en werd herenigd met haar baasje.

Lees ook: Poes Odie blijft in boom zitten tijdens reddingspoging in Scheemda

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button