Gemeente

Strijd tegen de processierups succesvol?

- advertentie -

Winschoten – Vorig jaar heeft de gemeente Oldambt 15 nestkastjes geplaatst in strijd tegen de eikenprocessierups. De nestkastjes waren bedoeld voor kool- en pimpelmezen, die de rupsen aan hun jongen voeren.

- advertentie -

Of het project ook daadwerkelijk heeft geholpen is volgens de gemeente niet te zeggen. Zij geven desgevraagd aan: “Dan hadden we moeten controleren of de nestkastjes daadwerkelijk gebruikt zijn (en of de jonge vogels daadwerkelijk eikenprocessierupsen hebben gegeten).”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

“Het aantal eikenprocessierupsen was dit jaar wel een stuk hoger dan vorig jaar. Dat heeft te maken met de weersomstandigheden, die perfect waren voor de rupsen. Inmiddels hebben we al meer dan 150 nesten laten verwijderen, dus de overlast neemt af.” laat de gemeente aan OldambtNu.nl weten.

“Naast het weghalen van de nesten proberen we ook nog steeds in te zetten op natuurlijke bestrijding, bijvoorbeeld door ons nieuwe maaibeleid. De verschillende grassen en planten die in de bermen groeien, trekken de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan, zoals gaasvliegen, sluipwespen en sluipvliegen.”

 

Lees ook: Nestkastjes in Oldambt tegen eikenprocessierups

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button