Algemeen

Staatsbosbeheer, Terra en Afeer slaan handen ineen voor nieuwe praktijkstage

- advertentie -

Winschoten – Vier leerlingen van de Flint Praktijkschool en de Meentschool in Winschoten en de Margaretha Hardenbergschool in Veendam starten binnenkort met hun praktijkstage groen bij Afeer. Staatsbosbeheer, Terra en Afeer hebben hiervoor gezamenlijk een mooi format ontwikkeld.

- advertentie -

In 2019 startte de eerste groep. In verband met corona moest dit traject helaas in het voorjaar van 2020 halverwege worden afgebroken. De vier jongens van de tweede lichting gaan op 14 september aanstaande bij Staatsbosbeheer aan de slag en hopen natuurlijk dat zij hun stagejaar wel volledig kunnen draaien.

Op donderdag 2 september was de aftrap en konden alle betrokkenen (minus één leerling die niet aanwezig kon zijn) met elkaar kennismaken op de Afeer-locatie Winschoter Hogebrug. Het programma van de komende maanden werd toegelicht: een cursus bosmaaien in september, een cursus motorkettingzagen in oktober en twee dagen per week praktijkervaring opdoen in de bossen van Sellingen.

Daarbij is de rolverdeling als volgt:
Afeer neemt de stagebegeleiding op zich in de persoon van Ferdy Frikken, en zorgt voor gereedschappen, werkkleding en vervoer, Terra verzorgt de vakopleidingen op een Afeer-locatie, en Geert Jan Scholtens van Staatsbosbeheer regelt een gevarieerd aanbod aan praktijkwerkzaamheden.

We versterken elkaar en vullen elkaar aan, vinden partijen. Met andere woorden: het geheel is meer dan de som der delen. Edwin de Haan (Afeer) en Geert Jan Scholtens (Staatsbosbeheer): “Het opleidingstraject is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs en bedrijven in onze regio. Het idee is natuurlijk dat de jongeren na afloop meer kans hebben op een betaalde baan in het groen. We hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Aan het enthousiasme van de leerlingen zal het niet liggen; die hebben er zin in en staan trots op de foto in hun nieuwe, uiteraard groene, Afeer-jack.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button