Regionaal nieuws

N33 dit weekend dicht tussen Siddeburen en Assen

- advertentie -

Zuidbroek – Van vrijdag 10 september 19.00 uur tot maandag 13 september 06.00 uur is de N33 afgesloten tussen Assen en Siddeburen in beide richtingen. Rijkswaterstaat voert deze dagen onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg. Het verkeer wordt via verschillende wegen omgeleid.

- advertentie -

Omleidingen
Verkeer richting Siddeburen/Delfzijl:
Bij Assen via de A28 en A7
Bij Hoogezand via de N387

Verkeer richting Assen:
Bij Siddeburen via de N387, A7 en A28

Twee weekenden
Dit jaar is de N33 twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen Assen en Siddeburen. De eerste afsluiting vond plaats van 2 tot 5 juli. De afgelopen jaren waren er altijd zes weekendafsluitingen op drie verschillende trajecten (Assen-Gieten, Gieten-Veendam en Veendam-Siddeburen), dit is nu teruggebracht naar twee.

Wel geldt de afsluiting nu voor de hele weg van Assen tot Siddeburen. Door van zes naar twee weekendafsluitingen te gaan kiest Rijkswaterstaat in nauw overleg met de aannemer Poort van Noord en de wegbeheerders voor korte maar hevige hinder. De verwachting is dat weggebruikers hier meer begrip voor kunnen opbrengen.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat voert tijdens deze weekenden onderhoudswerkzaamheden aan de weg. Het gaat dan om maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is.

Veiligheid
De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg volledig af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button