Weerbericht

Aangenaam fietsweer tijdens Fiets naar je Werk Dag

- advertentie -

Landelijk – De landelijke Fiets naar je Werk Dag verloopt met prima fietsweer. Donderdagochtend is het overwegend bewolkt met regionaal nog wat nevel of mist. Op de meeste plaatsen blijft het droog en de regenjas kan thuisblijven. De terugweg naar huis verloopt met meer ruimte voor de zon en temperaturen rond 20 graden. In de kustgebieden waait het vrij krachtig en is het flink doortrappen.

- advertentie -

In het zuiden start de dag nevelig of mistig. In de loop van de ochtend trekt de mist op, maar bewolking blijft de overhand houden. In het noorden en noordoosten kan ook wat regen vallen. Deelnemers van de Fiets naar je Werk Dag in deze regio raden wij aan om voor de zekerheid een regenjas in de (fiets)tas te stoppen en de regenradar te controleren vlak voor vertrek. Het is tijdens de ochtendspits tussen 12 en 14 graden. Een zomerjas of vest is dan bij uitstek geschikt.

Meer zon op de terugweg
Geleidelijk weet de zon vaker door te breken. In de middag wordt het maximaal 18-21 graden. Met deze temperaturen is het aangenaam fietsweer. In de kustgebieden is het wel doortrappen geblazen. Er staat namelijk een vrij krachtige wind uit het noordwesten. De regenjas kan opgeborgen worden, want op een enkel buitje na blijft het droog.

Kleine kans op een nat pak
Nederland wordt vaak gezien als een koud en nat kikkerlandje. Toch is de kans dat je op de fiets naar je werk natregent eigenlijk heel klein. Jaarlijks regent het volgens de laatste klimaatgemiddelden zo’n 650 uur. Dat is maar 7,4% van de tijd. De meeste uren met regen komen voor in de wintermaanden met gemiddeld 10,2% van de tijd. In de zomer heb je de kleinste kans op een nat pak met 5,4%. Toch kan je ook dan behoorlijk doorweekt raken omdat zomers buien kort en intensief zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button