Partnerbijdragen (advertentie)

De mooiste skigebieden in Amerika

- advertentie -

Landelijk – Maandag hebben de Amerikaanse autoriteiten aangekondigd de grenzen vanaf november weer te openen voor toeristen. Bij wintersport denken veel mensen misschien direct aan Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland, maar wist je dat je ook buiten Europa prachtige skigebieden hebt? Nu de grenzen weer open gaan kun je voor je volgende wintersportvakantie een bezoek aan de Verenigde Staten brengen!

- advertentie -

In dit artikel zetten we enkele wintersportlocaties in de VS op een rij. Daarnaast vind je meer informatie over de vereisten voor een reis naar Amerika, zoals het aanvragen van een ESTA of een visum en het kunnen tonen van een vaccinatiebewijs.

Wintersport in de Verenigde Staten

Wintersport in Amerika of Canada is een compleet andere ervaring dan in Europa. In Noord-Amerika valt namelijk champagne-poedersneeuw, die veel luchtiger en droger is dan de sneeuw die wij in Europa kennen. De sneeuw ontstaat bij extreem lage temperaturen, doordat de wolken vanaf de stille oceaan tegen een bergketen omhooggestuwd en tot een ijskoude wolk samengeperst worden. Vervolgens dwarrelen de ijskristallen als lichte sneeuwvlokken over het gebied en vormen een luchtige laag sneeuw. Bij deze champagne-poedersneeuw heb je meer grip en maak je gemakkelijker bochten.

Bij veel wintersportliefhebbers staat een reis naar de Amerikaanse staat Colorado hoog op hun bucketlist. Deze staat is ook wel bekend als de ultieme wintersportlocatie van Amerika, met talloze bekende skioorden als Aspen, Breckenridge, Beaver Creek en Vail. Maar ook andere Amerikaanse staten Utah, Montana en Californië zijn geschikt voor een wintersportvakantie. Een bijkomend voordeel is dat de pistes in Amerika over het algemeen een stuk rustiger zijn dan in Europa. Pistes zijn vaak breed en op sommige afdalingen zul je zelfs nauwelijks andere skiërs tegenkomen.

Aspen Snowmass – Colorado

Aspen is absoluut een begrip onder wintersporters; het is misschien wel het bekendste skioord ter wereld. Het is gelegen in de Rocky Mountains, in de staat Colorado. Aspen Snowmass bestaat uit vier wintersportgebieden die op korte afstand van elkaar liggen: Aspen Mountain, Aspen Highlands, Buttermilk en Snowmass. Ervaren skiërs kunnen het best naar Aspen Highlands, Buttermilk is geschikter voor beginners of voor gezinnen met kinderen. Behalve skiën kan men zijn talloze andere activiteiten in de sneeuw, zoals schaatsen, langlaufen of een ritje maken met de arrenslee. Aspen ligt op zo’n vier uur rijden van Denver International Airport. Vanaf het vliegveld kun je een auto huren of gebruikmaken van een shuttlebus.

Park City – Utah

Het bekendste skigebied van Utah is Park City. Dit is een van de grootste skigebieden van Amerika met maar liefst 250 kilometer aan pistes. Het gebied bestaat uit drie skioorden: Park City, Deer Valley en The Canyons. Het gebied is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. In 2002 vonden hier de Olympische Winterspelen plaats, waardoor het skigebied nu beter bereikbaar is en meer accommodaties heeft. Park City is het best te bereiken vanuit Salt Lake City, dat er ongeveer 50 kilometer vandaan ligt.

Visum of ESTA aanvragen

Voor een wintersportvakantie in Amerika is een visum of een ESTA nodig. De meeste Nederlandse toeristen komen in aanmerking voor het ESTA Amerika en hoeven dus niet naar het Amerikaanse consulaat voor een visumaanvraag. Het ESTA is twee jaar geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Binnen de geldigheidsduur van 2 jaar mag men een onbeperkt aantal keer naar Amerika reizen. Daardoor is het mogelijk om verschillende skigebieden in Amerika te bezoeken.

Het ESTA wordt met een online formulier aangevraagd. Na het invullen van het formulier en het voldoen van de kosten wordt de aanvraag verwerkt. Het ESTA wordt vervolgens al binnen 3 dagen per e-mail verstuurd. De bevestiging hoeft niet uitgeprint te worden, omdat het ESTA automatisch digitaal aan het paspoort wordt gekoppeld.

De Amerikaanse autoriteiten hebben 20 september aangekondigd de grenzen in november weer te openen voor toeristen. Reizigers zullen volledig gevaccineerd moeten zijn en een negatief testresultaat kunnen tonen bij aankomst.

Foto: unsplash.com (ingezonden)

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button