Incidenten

22-jarige Winschoter aangehouden voor dumpen drugsafval

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft deze week drie personen aangehouden die worden verdacht van het dumpen van drugsafval bij Annen en Zuidlaarderveen in augustus 2020. Het gaat om een 31-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen, een 22-jarige man uit Winschoten en een 33-jarige man uit Oude Pekela.

- advertentie -

Naar aanleiding van tips van getuigen is het Team Milieu van politie Noord-Nederland de verdachten op het spoor gekomen.

Een jaar later
Het dumpen van dit drugsafval vond plaats bij De Bulten in Annen en bij De Knijpe bij Zuidlaarderveen. Daar werden in augustus 2020 tientallen vaten en jerrycans met gevaarlijke stoffen aangetroffen. Deze stoffen werden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. In dit geval ging het onder andere om amfetamine afval.

Ruim een jaar na deze dumpingen zijn nu drie verdachten aangehouden. Het onderzoek gaat verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Politie.nl

Bodemsanering
Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen. Dat kan leiden tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Zo is bekend geworden dat de bodemsanering na de dumping in Annen 45.000 euro heeft gekost. Deze schade zal mogelijk worden verhaald op de verdachten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button