Regionaal nieuws

In oktober voordelig je fiets stallen in een hub-fietskluis

- advertentie -

Groningen – Op acht hubs in Groningen en Drenthe kunnen reizigers in oktober voordelig gebruikmaken van een hub-fietskluis. Reizigers kunnen hun fiets veilig stallen in de kluis, voordat ze overstappen op de bus of ander vervoer. De fietskluis is geschikt voor allerlei soorten fietsen. Voor elektrische fietsen is er een oplaadpunt in de kluis.

- advertentie -

Het gebruik van een hub-fietskluis kost normaal € 0,10 per uur en € 0,75 per dag. Tot 1 november betalen reizigers slechts € 0,01 per uur en € 0,10 per dag. Er staan op dit moment acht hub-fietskluizen in Groningen en Drenthe. Op de hubs Borger (N34), Gieten (N33/N34), Leek (A7), Peize (N372), Stadskanaal, Vlagtwedde, Westlaren (Zuidlaren) en Zuidhorn.

Hoe werkt het?
De hub-fietskluizen zijn flexibel in gebruik. Reizigers huren de kluis per uur, per dag of meerdere dagen. De kluizen zijn te reserveren, openen en te betalen via de app ‘Fietskluizen’. De app is gratis te downloaden via de App- of Play-store. Om de app te gebruiken, maak je account aan en betaal je eenmalig € 0,01. Reizigers kunnen (van tevoren of ter plekke) een kluis reserveren, zodat ze zeker zijn van een plek. Op de app kunnen reizigers ook zien hoeveel kluizen er op dat moment beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie over de werking van de hub-fietskluizen op deze pagina.

Promotieteam op hubs
De komende dagen staat er een hub-promotieteam op de hubs in Groningen en Drenthe die zijn voorzien van hub-fietskluizen. Het promotieteam vertelt reizigers over de fietskluizen, de werking ervan en de kortingsactie. Reizigers krijgen ook een flyer mee met meer informatie over de hub-fietskluizen.

Reis bewust, reis via hubs!
De hub-fietskluizen zijn niet de enige voorzieningen die reizen via de hubs in Drenthe en Groningen zo makkelijk maken. Op sommige hubs zijn watertappunten, op andere hubs kun je WiFi gebruiken en sommige hubs zijn voorzien van elektrische laadpalen voor divers vervoer. Deze voorzieningen zijn er, zodat reizigers gemakkelijk, comfortabel en duurzaam kunnen reizen. Kijk voor meer informatie over hubs op www.reisviahub.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button