Economie

Nieuw recept uit Winschoten: Mimmocello en Arancello

- advertentie -

Winschoten – Bij Italiaans Restaurant Bellissima is een uniek recept van een heerlijk drankje voor na de maaltijd omgezet tot unieke likeurtjes. “Aan de hand van het geheime Italiaanse limoncello recept van mijn moeder ben ik tijdens de corona beperkingen aan de slag gegaan,” vertelt Mimmo Teekens.

- advertentie -

“Ik heb heel lang moeten zeuren om het recept, maar uiteindelijk mocht ik het overschrijven. En toen moest ik op zoek naar alle Italiaanse ingrediënten. Dat lukte in Nederland niet, bijvoorbeeld de citroenen voldeden niet aan de juiste smaak, dus heb ik alles opgezocht bij de oorsprong: aan de Italiaanse Amalfikust. Zelfs het bronwater dat ik gebruik komt daar vandaan. Alleen de suiker is oer-Hollands en de alcohol Belgisch.”

Van proef tot product
Na heel veel testen kwam uiteindelijk de limoncello die Mimmo zo graag wenste. Broer Angelo: “We hebben verschillende klanten van Bellissima laten proeven, het is echt een likeurtje met veel Pk’s en iedereen was enthousiast. En dus kon Mimmo meer gaan produceren. Een proces wat een aantal weken in beslag neemt voordat het klaar is voor gebruik.” Al gauw werd de limoncello door de klanten Mimmocello genoemd. Zodoende kwam die naam op het etiket.

Nieuwe drankjes
“Een aantal klanten hadden tips om de Mimmocello aan te passen en ben ik weer aan de slag gegaan,” zegt Mimmo. “Daar is dan de nieuwe versie Liquore al Limone 1988 uit voort gekomen.” Omdat citroenen niet het hele jaar te verkrijgen zijn, is er ook een sinaasappellikeur voor de koudere dagen ontwikkeld, de Arancello. Met nu drie unieke drankjes is het eerst prima. Ze zijn online te bestellen bij www.mimmocello.nl en ook bij een aantal geselecteerde regionale slijters. “En op, betekent ook echt op. We zullen dan eerst weer op nieuwe citroenen of sinaasappels moeten wachten.”

Bellissima
Nu de meeste beperkingen vanwege de corona zijn opgeheven, is het weer goed eten in Bellissima. De zaak is volledig verbouwd en ook buiten is er het lang gewenste terras gekomen. Voor Italiaanse lekkernijen, goede kwaliteit wijnen, de unieke likeurtjes en uiteraard de Italiaanse gastvrijheid komen de klanten weer graag naar de Venne 96 in Winschoten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button