Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Verdachte van dodelijk ongeval Finsterwolde moet zich voor de rechtbank melden

- advertentie -

Finsterwolde – Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de vrouw vervolgen die achter het stuur zat van een auto die vorig jaar in Finsterwolde van de weg raakte. De auto vloog in brand en drie mannen kwamen om het leven. Dat meldt Dagblad van het Noorden op haar website.

- advertentie -

De vrouw wordt vervolgd wegens het veroorzaken van een verkeersongeval met een dodelijke afloop. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw niet had gedronken of drugs had gebruikt. Of de auto in goede staat was, valt niet meer te achterhalen, omdat deze totaal is uitgebrand, maar de auto was niet verzekerd.

Snelheid
Uit verkeerstechnisch onderzoek blijkt dat de vrouw te hard heeft gereden. Daar waar 30 kilometer per uur als maximumsnelheid geldt, reed zij tussen de 67 en 94 kilometer. Door die snelheid raakte de auto, een Seat Arosa, uit balans, belandde in de berm en reed vervolgens tegen een boom. Daarna ging de auto in vlammen op. De verdachte dacht zelf dat de maximumsnelheid ter plekke 50 kilometer per uur was.

Reddingspoging
De verdachte heeft verder verklaard dat ze een reddingspoging heeft ondernomen om de mannen uit de driedeurs auto te halen. Volgens advocaat Poortman is het een wonder dat de vrouw het ongeluk heeft overleefd. Zij was de enige die een gordel droeg. Mogelijk heeft ze daardoor, weliswaar zwaargewond, het ongeluk overleefd.

Lees ook: Drie inzittenden overleden na ernstig ongeval in Finsterwolde

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button