Op stap

Laatste weekend expositie Oorlog en Bevrijding in Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Komende vrijdag en zaterdag is de expositie Oorlog en Bevrijding: Oost-Groningen 1940-1945 voor het laatst te bezoeken in Ons Gebouw in Oostwold. De expositie was ook de afgelopen twee weekenden al te zien.

- advertentie -

Tijdens de expositie van Bevrijdingsmuseum Noord-Nederland duikt u in de oorlogsgeschiedenis van Oost-Groningen en kunt u onder andere unieke beelden uit de oorlog bekijken. Ook is er informatie te zien over de Hongerwinter, het verzet, Radio Oranje en alle gebeurtenissen die tijdens de oorlog in Oldambt hebben plaatsgevonden.

In het Museumcafé kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee boeken en folders over de oorlog lezen. Een bezoek aan de museumwinkel kan ten slotte ook niet ontbreken. In de winkel is een ruime collectie boeken en dvd’s over de Tweede Wereldoorlog verkrijgbaar.

Organisator Jan Bleeker van Bevrijdingsmuseum Noord-Nederland is zeer tevreden over het aantal bezoekers tot nu toe. “De afgelopen weekenden hebben al veel mensen de expositie bezocht. De bezoekers komen ook niet alleen uit het Oldambt. We vragen iedereen die de expositie komt bekijken naar de cijfers van hun postcode, zodat we kunnen zien waar onze bezoekers vandaan komen. Daaraan kunnen we zien dat ook inwoners van andere plaatsen naar onze expositie komen.”

De expositie in Oostwold is dus vrijdag 29 oktober en zaterdag 30 oktober nog te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur. De toegang is geheel gratis.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button