Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Oldambt doet aangifte tegen verkeersborddieven

- advertentie -

Oldambt – Er worden de laatste tijd veel verkeersborden gestolen in Oldambt. Dat zorgt niet alleen voor onveilige situaties, maar kost ook onnodig veel geld. De gemeente heeft aangifte gedaan en hoopt de schade op de daders te kunnen verhalen.

- advertentie -

Gevaarlijke situaties
Jurrie Nieboer, verkeerswethouder, is niet blij met de verkeersborddieven. Nieboer: “Iedere gemeente in Nederland heeft last van verkeersbordendiefstal. Borden met bijzondere straat- of plaatsnamen zijn in trek bij de jeugd en de 30- en 50-borden worden in de tuin gezet bij een verjaardagsfeestje. Maar wat er nu in Oldambt gebeurt gaat wel erg ver. In sommige gebieden blijven bijna geen verkeersborden meer over. En dat kan in het verkeer voor gevaarlijke situaties zorgen.”

Schadebedrag bijna 6000 euro
Er zijn diverse straatnaamborden, verkeersborden, plaatsnaamborden en een aantal andere borden gestolen. Op dit moment komt dat neer op een schadebedrag van 5.850 euro. De borden worden gestolen uit heel Oldambt maar het zwaartepunt ligt tussen Scheemda en Heiligerlee.

Aangifte
De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De politie surveilleert daarom ook vaker. Nieboer: “De gestolen verkeersborden proberen we zo snel mogelijk te vervangen. Maar dat kost tijd, inzet en geld. We hopen daarom dat de daders snel gepakt worden, zodat we de schade op hen kunnen verhalen. En hopelijk verdwijnen er dan ook geen verkeersborden meer.”

Iets verdachts gezien? Meld het!
De gemeente vraagt inwoners die iets verdachts hebben gezien om zich te melden bij de politie. Dat kan telefonisch via 0900 88 44 en anoniem via 0800 70 00. Op de website meldmisdaadanoniem.nl kan ook online anoniem een melding worden gedaan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button