Politiek

VVD Oldambt maakt lijsttrekker bekend

- advertentie -

Oldambt – Erich Wünker is wederom gekozen als lijsttrekker voor de VVD in Oldambt. Tijdens de algemene leden vergadering  van afgelopen dinsdagavond hebben de leden van de VVD hem unaniem verkozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

- advertentie -

Erich is al jaren een vertrouwd gezicht in de Oldambtster politiek. De afgelopen vier jaar heeft Erich als wethouder hard gewerkt om in de gemeente Oldambt vooruitgang te boeken op diverse thema’s. “We hebben verstandige financiële keuzes gemaakt met elkaar, waardoor we zelf grip hebben op de financiën”.

Leden en bestuur willen in de komende raadsperiode een vervolg geven aan de ingezette weg door deelname aan de nieuwe coalitie met Wünker als wethouderskandidaat.

Zelf voelt Wünker zich vereerd. “Het einde van de coronamaatregelen betekent dat het tijd is om volop aan de slag te gaan met het versterken van onze lokale economie, de bouw van huizen in alle dorpen en kernen en werken aan een veilig en goed onderhouden Oldambt, met een bloeiende economie”.

Verkiezingsprogramma
Tevens is ook het verkiezingsprogramma Gewoon, doen! vastgesteld. In de afgelopen vier jaar hebben we laten zien dat de VVD Oldambt het verschil maakt voor onze mooie gemeente door bijvoorbeeld te zorgen voor o.a. meer werkgelegenheid en glasvezel! We willen een gemeente die werkt voor de inwoners. Een gemeente met een prettige woonomgeving die veilig is en goed onderhouden .

Ambitie
VVD Oldambt streeft ernaar om de lokale lasten omlaag te brengen door de gemeentelijke taken op een zuinige, maar effectieve manier uit te voeren. De Oldambster begrotingsnorm, ook wel de Wunker norm genoemd, is daar een goed voorbeeld van. Als de gemeente geldt overhoudt , zorgen we dat dit terecht komt bij onze inwoners en ondernemers. Dit kan door storting in het investeringsfonds om het groot onderhoud en vervanging van wegen en groen te bekostigen. Zo houden we het leven in Oldambt voor iedereen betaalbaar.

Erich Wünker zelf woonachtig in Winschoten, wil graag zijn karwei, gedurende een volgende periode, voortzetten in Oldambt. Met elkaar, gewoon doen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button