Gemeente

Tien elektrische deelauto’s in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Gemeente Oldambt is gestart met een aanbestedingstraject voor tien elektrische deelauto’s. De auto’s worden tijdens kantooruren ingezet voor het personeel van de gemeente Oldambt. Buiten kantooruren mogen inwoners en bedrijven gebruik maken van de deelauto’s.

- advertentie -

Vervoer verduurzamen
Wethouder Jurrie Nieboer legt uit: “We voeren als gemeente verschillende projecten uit om duurzamer te worden. Zo zijn bijvoorbeeld alle lantaarnpalen in Oldambt voorzien van ledlampen. En we maken gemeentelijke gebouwen zoveel mogelijk aardgasvrij. Ook ons vervoer kan duurzamer. Daarom willen we beginnen met het inzetten van deelauto’s. Medewerkers van de gemeente kunnen een deelauto gebruiken om naar hun afspraken te rijden. Nu doen ze dat met hun eigen vervoer. Met een deelauto kunnen we die reizen verduurzamen zonder dat het meer kost.”

De aanbesteding
De gemeente wil een overeenkomst aangaan met een partij die in de komende tien jaar tien duurzame deelauto’s gaat inzetten in de gemeente Oldambt. Dat kunnen elektrische auto’s zijn, maar ook auto’s die op waterstof rijden. De inschrijvers moeten een aanbod doen inclusief onderhoud, verzekeringen en beheer. Ook moet er een app beschikbaar komen voor het reserveren van de auto’s en moeten er laadpalen komen om de auto’s op te laden.

Nieboer: “We willen graag beginnen met een deelauto achter het gemeentehuis in Winschoten. Daar moet dan ook een laadpaal komen, want die is er op dit moment nog niet.”

Kosten mogen niet toenemen
De gemeente stelt het budget beschikbaar dat ze normaal gesproken kwijt is aan kilometervergoedingen voor medewerkers. Daarnaast kunnen de inschrijvers een vergoeding vragen aan inwoners en bedrijven die gebruik maken van de deelauto’s. De gemeente verwacht dat de eerste deelauto halverwege 2022 in gebruik genomen wordt. De opdracht is gepubliceerd op de website van de gemeente.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button