Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Teleurgestelde ondernemers op het Marktplein: “Het is genoeg! Basta!”

- advertentie -

Winschoten – “De coronacrisis heeft alle sectoren van het bedrijfsleven geraakt maar nergens is de pijn zo te voelen als in de horeca. Al vanaf de eerste lockdown op 15 maart 2020 wordt er vanuit Den Haag met de vinger naar de horeca gewezen om het falende coronabeleid te maskeren.” zegt de teleurstelde Heiko Tuin, horeca ondernemer op het Marktplein in Winschoten, hij start gezamenlijk de actie genaamd: De kroeg zegt: “genoeg! Basta!”

- advertentie -

Aanpassingen
“Loze beloftes over vaccinatiegraden, versoepelingen en financiële tegemoetkomingen moesten er voor zorgen dat de horeca het braafste kindje van de klas bleef. Er werd door ons geÏnvesteerd in (beveiligings)personeel, desinfectiemiddelen, looproutes, terrassen en manieren om de 1,5meter in onze zaken te kunnen waarborgen.”

Politieagent
“Met de QR-codes namen wij de controlerende functie van de overheid over en werden wij naast gastheer/gastvrouw ook politieagent. Dat deden wij omdat wij van ons werk en van onze gasten houden, wij graag voor onze gasten klaar staan en omdat wij het belangrijk vinden om onze gasten veilig te houden.”

“Echter, telkens wanneer er licht aan het einde van de tunnel lijkt te schijnen wordt er in Den Haag besloten om de horeca te straffen. Nu de 85% vaccinatiegraad is bereikt en de besmettingsgraad in de horeca nog altijd verwaarloosbaar is besluit men in Den Haag om onze sluitingstijden te verkorten naar 20:00 uur. Op deze manier is het voor ons als horeca onmogelijk om rendabel open te blijven.”

Genoeg is genoeg
“Waar normaal een grap en een lach over de bar klinkt staat het huilen ons inmiddels nader dan het lachen. Eindelijk zegt ook de kroeg: “genoeg is genoeg”. Wij sluiten zaterdag 13-11-2021 onze deuren niet om 19:00 en hopen op jullie steun. Komt allen, drink gezellig een biertje en steun ons in ons statement richting Den Haag!” eindigt Tuin zijn ingezonden bericht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button