Gemeente

Twee karakteristieke panden uit straatbeeld verdwenen

- advertentie -

Winschoten – Waar eerst de zeecontainers er voor zorgden dat twee karakteristieke panden uit het straatbeeld werden onttrokken, is sinds kort een enorme leegte. De twee panden aan de Blijhamsterstraat zijn inmiddels gesloopt. Aanleiding voor de sloop was de onveilige staat van de panden, waardoor ze niet meer konden worden gerestaureerd.

- advertentie -

Omdat een constructeur een acuut onveilige situatie constateerde vanwege de constructieve staat van de panden en de naar voren hellende gevels werden er zeecontainers geplaatst. De onveilige situatie voor de omgeving was hiermee direct weggenomen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (op 22 oktober zijn de containers weggehaald)

Karakteristieke elementen
Tijdens de sloop zijn de karakteristieke elementen uit de panden zo veel mogelijk weten te behouden. De sloop is nog niet helemaal klaar. “We hebben nog de muren met de buren te herstellen. Het college van B&W wil graag dat er een herontwikkeling plaatsvindt en we zijn bezig met de voorbereiding daarvan.” aldus de gemeente.

B.Reer sloopwerken gaat binnenkort bezig met het slopen van de vloeren en fundering, als dat gereed is, is de sloop volledig afgerond. De sloop is tot nu toe zonder problemen verlopen.

Lees ook: Twee karakteristieke panden Blijhamsterstraat gaan tegen de vlakte

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button