Algemeen

Groep 8 CBS de Lichtboei ruimt afval op rondom Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Afgelopen Zaterdag hebben vrienden uit groep 8 van CBS de Lichtboei uit Oostwold met elkaar afval opgeruimd in en rondom Oostwold. In ruim 2 uur tijd wist de groep meer dan 5 volle vuilniszakken met afval op te ruimen. Van blikjes, snoeppapiertjes tot aan een volle luier, alles werd met een prikker in de vuilniszak gedaan.

- advertentie -

Het idee om met elkaar op te ruimen ontstond toen twee vriendinnen, Anouk van der Burg en Welmoed Davelaar met elkaar aan het spelen waren op de Oudlandseweg in Oostwold. Het viel ze op hoeveel afval er lag. Daar wilden de meiden iets aan doen. Ze hebben zelf de gemeente gebeld, een promotieposter gemaakt en een groep vrienden opgetrommeld om op te ruimen.

“Het lijkt best schoon zo op het eerste gezicht in Oostwold. Toch als je goed kijkt ligt er nog best veel. Ik was verbaasd hoeveel vuilniszakken vol we hebben verzameld. Met elkaar was het ook nog eens heel gezellig. Het opruimen met elkaar heeft 2 voordelen; Het is goed voor het milieu, maar ook zal de groep meiden die opgeruimd heeft niet zo snel in de toekomst een papiertje weggooien in de natuur.”, aldus Welmoed Davelaar uit Oostwold.

De gemeente heeft geholpen door het aanleveren van de prikkers, vuilniszakken en hesjes. Ook heeft de gemeente de groep een beloning gegeven voor het opruimen. Met het geld van de beloning wil de groep een mooi afscheidscadeau voor de school kopen voor als ze naar de middelbare school gaan.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button