Incidenten

Politie pakt man op uit Winschoten na rellen in binnenstad Groningen

- advertentie -

Groningen – Zondagavond heeft de politie meerdere malen moeten optreden vanwege verstoringen van de openbare orde in de stad. Daarbij zijn tot nu toe vier personen aangehouden. De politie is een onderzoek gestart.

- advertentie -

Aan het begin van de avond trokken meerdere groepen en groepjes, voornamelijk jongeren, de binnenstad in. In het centrum zijn verschillende vernielingen gepleegd. Meerdere winkelruiten en een bushokje zijn hierbij vernield. In een winkelpand aan de Grote Markt hebben plunderingen plaatsgevonden. Ook keerden zij zichop een gewelddadige manier tegen de politie. Om de openbare orde te herstellen is de Mobiele Eenheid (ME) ingezet. De ME heeft een aantal keer opgetreden.

Er zijn tot nu toe vier aanhoudingen verricht. De verdachten zijn mannen van 18 en 33 jaar uit Winschoten en Stadskanaal, en twee jongens van 15 en 13 uit de stad Groningen. Dat laat de politie afgelopen maandag weten.

De politie doet onderzoek
De politie start een onderzoek naar de ongeregeldheden die zondagavond in Groningen plaatsvonden en verwacht binnenkort meerdere aanhoudingen te verrichten. Heb jij informatie over de ongeregeldheden? Deel deze dan met de politie. Dit kan door te bellen met 0900-8844, of gebruik het tipformulier. Anoniem kan je via meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000 ook je informatie doorgeven.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button