Cultuur

De kerktoren in Midwolda staat er weer prachtig bij

- advertentie -

Midwolda – De afgelopen maand is de kerktoren in Midwolda weer geschilderd. Dit gebeurde met een hoogwerker. Heel anders dan toen de toren in 1980 geverfd werd. Toen werd er eerst een steiger op gebouwd en moesten de schilders met ladders van steiger naar steiger klimmen om zo de toren te schilderen.

- advertentie -

Geschiedenis
De hervormde kerk van Midwolda is nauw verbonden met de familie Hora, de voormalige bewoners van de Ennemaborg. De kerktoren is ouder dan de kerk zelf en dateert uit 1708.

Oud bewoonster Anna Maria Hora legde in 1738 de eerste steen voor de kerk. Daarnaast zijn er in de kerk nog twee herengestoelten aanwezig, voorzien van wapens van Hora en Wolthers. Het orgel van de kerk werd in 1770-1771 gebouwd door de bekende Noord-Duitse orgelbouwer A. Hinsz.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button