Gemeente

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema reageert op de nieuwe coronamaatregelen

- advertentie -

Oldambt – Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge maakten vrijdagavond de nieuwe coronamaatregelen bekend. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema heeft gereageerd op deze nieuwe maatregelen:

- advertentie -

Beste Oldambtsters,

We zitten in een hele lastige tijd. Een tijd waarin het besef steeds meer naar voren komt dat het coronavirus veel hardnekkiger is dan we dachten. En dat brengt vragen, discussies en dilemma’s met zich mee. Juist omdat we dachten dat vaccineren de uitweg uit deze crisis was, maar nu toch blijkt dat maatregelen nog steeds nodig zijn, hoe moeilijk ook. En dat frustreert.

Dat zijn ook dilemma’s waar het kabinet mee te maken heeft. Vaccineren werkt echt om de kans te verlagen dat je op de IC belandt. Maar ondertussen loopt de zorg alweer tegen haar grenzen aan met een ontzettend hoge werkdruk en uitval door bijvoorbeeld corona(quarantaine) of griep. Eenieder wil toch graag de zorg krijgen die nodig is. In het ziekenhuis, van de huisarts, maar ook in het verzorgingsthuis of thuis.

En dat terwijl je ook graag wilt dat ondernemers gewoon weer kunnen ondernemen, de jeugd onbezorgd kan genieten op school en tijdens het uitgaan, mensen niet eenzaam zijn door terughoudendheid in contactmomenten en we met zijn allen weer redelijk onbezorgd onze gang kunnen gaan.

Maar met dit virus kan dit alles niet samen. Er moeten keuzes worden gemaakt, en die zijn net gepresenteerd door het kabinet. Dat het kabinet de afwegingen en worstelingen met u en mij deelt, waardeer ik. Tegelijkertijd realiseer ik me ook dat er nogmaals veel van ons wordt gevraagd. Dat is niet makkelijk of eenvoudig.

Ik snap dat sommige mensen er boos, verdrietig of wanhopig van worden. Of twijfelen aan maatregelen of aan de keuzes die het kabinet maakt. Die gevoelens mogen er zijn. Maar rellen, eigendommen van een ander slopen of hulpverleners bedreigen, hoort daar niet bij.

- advertentie -

Naast alles wat van u wordt gevraagd, wil ik u ook nog iets vragen. Namelijk: blijf met elkaar praten en kijk naar de ander om. Want we moeten het samen doen.

- advertentie - 

Sterkte en blijf gezond!
Cora-Yfke Sikkema

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button