Gemeente

Winschoter molens kleuren ook dit jaar weer oranje

- advertentie -

Winschoten – Heb je het al gezien? Molen Edens, molen Berg en molen Dijkstra zijn weer oranje verlicht. Dit is een onderdeel van de wereldwijde campagne Orange the World. “Op deze manier vragen we aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De molens zullen oranje kleuren tot 10 december. En waarom die kleur? Omdat oranje symbool staat voor een zonnige toekomst.” aldus de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema wil graag een toekomst zonder geweld tegen meisjes en vrouwen . Ze is daarom ook ambassadeur van de regionale aanpak seksueel geweld.

Cora-Yfke: “Het is belangrijk om aandacht voor deze vorm van geweld te vragen. Geweld tegen vrouwen wordt nog vaak gezien als vrouwenprobleem. Zij moeten maar op weerbaarheidstraining, goed nadenken over hun kledingkeuze of niet alleen over straat gaan in het donker. Gelukkig komt er langzaam steeds meer aandacht voor de rol van mannen en jongens bij het bestrijden en voorkomen van deze vorm van geweld. Toch is dat helaas nog niet genoeg om het taboe te doorbreken.”

“We blijven daarom als gemeente aandacht vragen voor het bestrijden en voorkomen van deze en alle andere vormen van geweld. De Soroptimistclub De Eemsmond helpt ons hier ook bij. Dat is een groep van ongeveer 30 vrouwen uit de regio, die zit inzetten voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes.” laat de gemeente weten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button