Algemeen

Rode Kruis Groningen zoekt extra vrijwilligers voor coronacrisis en opvang asielzoekers

- advertentie -

Groningen  – Het Rode Kruis in Groningen zoekt per direct extra vrijwilligers voor inzetten rondom de coronacrisis en de opvang van asielzoekers. De laatste weken wordt de hulporganisatie steeds vaker gevraagd om te helpen. Om ook de komende tijd passende hulp te kunnen blijven bieden, zijn dringend nieuwe vrijwilligers nodig. Deze vrijwilligers hoeven geen speciale training te hebben gevolgd. Het is vooral belangrijk dat mensen snel inzetbaar zijn en bereid zijn om een korte training van een paar uur te volgen.

- advertentie -

Marieke van Schaik, algemeen directeur Rode Kruis: “We zouden onze hulpverlening niet kunnen voortzetten zonder de hulp van de duizenden toegewijde vrijwilligers die zich voor ons inzetten. We hopen dan ook dat de komende tijd nog meer mensen zich aanmelden zodat we elkaar samen door de crisis heen helpen.”

De behoefte aan noodhulp door corona blijft bijna twee jaar na de start van de crisis onverminderd groot. We zitten opnieuw in lockdown en ziekenhuizen en verzorgingshuizen zijn overbelast. Ook is er een toenemend aantal asielzoekers die moeten worden opgevangen in Nederland. De verwachting is daarom dat er de komende maanden een groter beroep zal worden gedaan op het Rode Kruis. Om te zorgen dat de hulporganisatie aan die aanvragen kan voldoen, is het belangrijk om nu al voldoende vrijwilligers klaar te hebben staan.

Wat deze vrijwilligers in Groningen gaan doen is bijvoorbeeld meedraaien als gastheer of gastvrouw in de opvang van asielzoekers of vluchtelingen in Ter Apel. Het Rode Kruis doet dit om de deze opvang op een acceptabel niveau te houden: humaan en met aandacht voor essentiële basisbehoeften. Tegelijkertijd vraagt ook de winteropvang van dak- en thuisloze mensen in bijvoorbeeld Open Hof extra inzet nu de dagen kouder worden.

Aanmelden als vrijwilliger
Aanmelden als Rode Kruis-vrijwilliger kan via www.rodekruis.nl/aanmelden. Het Rode Kruis neemt vervolgens contact op om de mogelijkheden door te nemen en te kijken waar de interesse van de vrijwilliger ligt. Vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis kan al vanaf vier uur per maand.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button