Gemeente

Na 20 jaar toch weer nieuwbouw van woningen in Bad Nieuweschans?

- advertentie -

Bad Nieuweschans  – Er gaat 20 jaar na dato op de Schansker woningmarkt eindelijk iets gebeuren. In een eerste online bijeenkomst hebben een aantal Schanskers kennis kunnen maken met de plannen die de gemeente in petto heeft voor het dorp. Dat meldt Bad Nieuweschans Online.

- advertentie -

Het gaat hierbij om een totaal plaatje wat er de komende jaren gebouwd gaat worden, maar ook de aanpak van de ‘rotte kiezen’. Voorzitter van deze online vergadering was Yoka Bartelds van de gemeente Oldambt, maar ook de heer B. de Jonge van Acantus was aanwezig.

Vanuit het dorp hebben de familie Oliemans, Moniek Jacobs, Minne Bonnema en Menje Hesseling deelgenomen. Er is gewerkt aan een woonplan voor het dorp, waarin het voorkomen van verpaupering en het verduurzamen van koopwoningen, het aanpakken van rotte kiezen, nieuwbouw voor en met de Schanskers, woonlasten verlagen en huurwoningen verduurzamen.

De locaties die worden genoemd zijn De Achterweg, het Thie Park, het Molenbastion en nog een paar andere locaties, waarbij het nu gaat om 14 nieuwbouwwoningen en 4 afbraakpanden. Deze aantallen staan nog niet definitief vast, want het kunnen er eventueel net zo goed 16 nieuwbouw woningen zijn.

Begin februari komt deze groep als het met de corona-regels weer een beetje soepeler gaat, in De Akkerschans weer bij elkaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button