Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente
Veel gelezen

Werkzaamheden Sint Vitusholt lopen fors uit wegens weersomstandigheden

- advertentie -

Winschoten  – De werkzaamheden aan het Sint Vitusholt in Winschoten lopen fors uit, dit wegens de weersomstandigheden. Volgens de planning zouden de werkzaamheden aanvankelijk tot en met 17 december plaats vinden, dit werd verschoven naar 24 december en nu tot april of mei volgend jaar.

- advertentie -

De weg gaat open voor bestemmingsverkeer, de omleiding voor doorgaand verkeer blijft vooralsnog staan. Dit blijkt uit een brief die de bewoners hebben ontvangen.

De werkzaamheden nemen nu al ruim acht maanden in beslag. Het Sint Vitusholt hoort tot één van de belangrijke verkeersaders. De riolering was hoognodig aan vervanging toe, de gemeente pakte hier de kans om direct de gehele weg opnieuw in te richten en om een regenwaterriool aan te leggen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Deklaag
Volgens wegenbouwer KWS Infra heeft dit te maken met de deklagen asfalt die onder deze weersomstandigheden technisch gezien niet aangebracht kan worden. Zonder de deklaag op het wegdek kan de veiligheid niet gegarandeerd worden. Daarbij kan ook de rode fietsstrook nog niet aangebracht worden.

Hierom is in samenwerking met de gemeente Oldambt besloten de weg vooralsnog dicht te houden en voor bestemmingsverkeer een snelheidsbeperking in te stellen van 30 km/h. Dit wegens de verkeersveiligheid voor gebruikers van de weg en de aanwonenden.

Het doorgaand verkeer blijft gebruik maken van de omleidingsroute tot dat de werkzaamheden volgend jaar volledig zijn afgerond.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Werkzaamheden resterend 2021
Er wordt naar gestreefd om in ieder geval alle voet- en fietspaden gereed te hebben en wanneer mogelijk ook nog de parkeerplaatsen aan het Zuiderveen.

Werkzaamheden resterend 2022
Alle aanwonenden kunnen in ieder geval weer bij huis komen. Voor de rest zijn er nog werkzaamheden op en rondom het terrein van BATO waaronder het aanleggen van de Wadi en parkeerterrein BATO. Een wadi bergt regenwater en zuivert het, waarna het water infiltreert in de ondergrond.

Het aanbrengen van de deklaag zal ingepland worden in de warmere maanden april/mei 2022. Hiervoor zal het Sint Vitusholt nog 1 avond/nacht volledig afgesloten worden. De dag ervoor zullen er deklagen aangebracht worden op de aansluitende wegen.

De bewoners worden in die tijd hierover geïnformeerd.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button