Sport

Provincie investeert in beweegprogramma voor jongste jeugd

- advertentie -

Groningen – Groninger organisaties uit het onderwijs, de sport, kinderopvang, gezondheidszorg en gemeenten gaan samenwerken om de motorische ontwikkeling onder kinderen van 0 tot 6 jaar te stimuleren en verbeteren. De provincie draagt bijna € 25.000 subsidie bij aan het eerste project uit het Gronings Provinciaal Beweegakkoord.

- advertentie -

Er komt een beweegprogramma om de Groninger jeugd van 0 tot 6 jaar vaker en gevarieerder te laten bewegen. Leerkrachten en pedagogische medewerkers krijgen opleidingen en trainingen om dit programma structureel aan te kunnen bieden. Het project moet minimaal 15 nieuw opgeleide sportcoaches, 60 pedagogisch medewerkers en 100 opgeleide studenten opleveren.

Er komt ook een scholingskalender om bestaande beweegprogramma’s zoals ‘Een Gezonde Start’, ‘Beweegkriebels’, ‘Beweegplezier’ en ‘Nijntje Beweegdiploma’ standaard op te nemen in de programma’s van de kinderopvang en basisscholen.

Vitale provincie
Gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk is groot voorstander van het programma. “De provincie vitaler maken begint bij de jongste jeugd. Als je jezelf op jonge leeftijd aanleert goed te bewegen, heb je daar een leven lang profijt van. De programma’s die we nu aan elkaar verbinden zijn niet nieuw, maar dankzij het beweegakkoord komen dit soort projecten wel beter bij elkaar. De samenwerking tussen de partners uit het beweegakkoord werpt nu de eerste vruchten af.”

Provinciaal Beweegakkoord
Het Alfa-college, Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, Huis voor de Sport Groningen, kinderopvangorganisaties SKSG en Kids2b en de GGD Groningen werken samen aan het project. In december 2020 zetten deze organisaties – samen met gemeenten, onderwijsinstellingen en organisaties uit de sport, zorg en welzijn en het bedrijfsleven – de handtekening onder het Gronings Provinciaal Beweegakkoord. Het is een intentieverklaring om samen bij te dragen aan een vitale provincie. Dit is de eerste subsidie die voortkomt uit het beweegakkoord.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button