Algemeen

Duitsland houdt deur voor vuurwerkfans dicht

- advertentie -

Bunde/ Leer – Vuurwerkliefhebbers die het plan hadden om naar Duitsland te gaan voor vuurwerk, komen bedrogen uit. Net als bij de vorige jaarwisseling geldt bij onze oosterburen weer een verbod op de verkoop van vuurwerk. Het is dus niet mogelijk om het verbod in Nederland in Duitsland legaal te omzeilen.

- advertentie -

Voorgaande jaren stonden er rijen voor de Aldi en de Lidl waar het vuurwerk gewoon in de schappen lag. Ook stonden er files naar de grensdorpen. De achtergrond van het verbod in Duitsland, dat vorige week voor het hele land is ingegaan, komt overeen met die van het algehele vuurwerkverbod in Nederland.  Het moet voorkomen dat de zorg in coronatijd onnodig extra wordt belast.

Voor het afsteken van vuurwerk geldt in Duitsland geen landelijk verbod. Echter voor het afsteken van vuurwerk is het wel zo dat het alleen op eigen terrein mag en niet de op de openbare weg. En net als in Nederland kun je wel kindervuurwerk kopen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button