Gemeente

Gemeente bereidt zich voor op de jaarwisseling

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt bereidt zich voor op een veilige en feestelijke jaarwisseling. De coronamaatregelen hebben invloed op wat er kan. In dit artikel leest u daar meer over.

- advertentie -

Landelijk vuurwerkverbod
Vorig jaar is gebleken dat door het vuurwerkverbod minder spoedeisende hulp en spoedoperaties nodig waren tijdens de jaarwisseling. Het kabinet heeft daarom ook voor de jaarwisseling 2021/2022 een landelijk vuurwerkverbod ingesteld, om zo extra drukte bij de spoedeisende hulp, huisartsenposten en handhavers te voorkomen. Ervaart u overlast door vuurwerk? Bel dan de politie via 0900-8844.

Licht F1-vuurwerk is toegestaan
Licht vuurwerk is wel toegestaan. Dat zijn bijvoorbeeld sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes: categorie F1-vuurwerk. Ga er wel altijd verantwoord mee om want ook licht vuurwerk kan schade veroorzaken.

Geef hulpverleners de ruimte
Geef ruimte aan mensen met een publieke taak om hun werk veilig te kunnen doen. Onze handhavers, ambulancepersoneel, brandweer, politie, de mensen van de buitendienst; zij zijn er voor u. Behandel hen met respect.

Afvalbulten ophalen
Ziet u in de gemeente Oldambt een afvalbult verschijnen? Bel dan de gemeente via (0597) 48 20 00 om het op te komen halen. Zodra de melding is gedaan, wordt de afvalbult nog dezelfde dag opgehaald. Zo hoopt de gemeente te voorkomen dat er ongecontroleerde brandjes ontstaan.

Op 31 december is het gemeentehuis vanaf 13:00 uur gesloten. Een calamiteitendienst neemt dan de telefoontjes over. U kunt daar dan uw melding doen.

- advertentie -

Schade
Maakt u iets kapot? Betaal dan de schade terug aan de eigenaar. Of dat nou uw buurman is of de gemeente. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen.

- advertentie - 

De gemeente neemt ook maatregelen om schade te voorkomen. Ook afgelopen jaarwisseling 2020/2021 was er voor dertienduizend euro schade. Een bedrag wat de gemeente vele malen liever aan andere zaken besteden. Eventuele schade aan gemeentelijke eigendommen wordt verhaald op de daders en de gemeente doet ook aangifte.

Carbidschieten en vuurtonnen
De Bewust Oplettende Carbid Knaller (BOCK) kent de spelregels voor het carbidschieten, zie ook www.wieisdebock.nl. Als u een vuurton of -korf gebruikt, geldt dat u rekening moet houden met veilig en schoon stoken en het voorkomen van schade. Het stoken van vuur op of boven asfalt mag niet. Asfalt smelt en de herstelkosten bedragen al snel enkele duizenden euro’s.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button