Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Gemeentebelangen Oldambt: ‘Kom als gemeenten en provincie gezamenlijk in verzet tegen extra gaswinning’

- advertentie -

Oldambt – Uit een brief van demissionair minister Stef Blok (VVD) van Economische Zaken en Klimaat van 6 januari 2022 blijkt dat dit jaar in Groningen waarschijnlijk twee keer zoveel gas wordt gewonnen als gepland. Voor Gemeentebelangen Oldambt (GBO) aanleiding om aan de politieke bel te trekken.

- advertentie -

Fractievoorzitter Ger Klein van GBO: ,,Zowel bij gemeenten als bij de provincie is veel onrust ontstaan over de brief van Blok. En dat is natuurlijk volkomen begrijpelijk. Want in plaats van het, zoals was beloofd, dichtdraaien van de gaskraan, wordt deze dit jaar verder opengezet. Dit soort wanpraktijken moeten we niet langer tolereren, er is namelijk genoeg met de Groningers gesold. We hebben het college van Oldambt dan ook opgeroepen om via de Vereniging Groninger Gemeenten (VGG) in contact te treden met alle Groninger gemeenten en de provincie om gezamenlijk een vuist richting Den Haag te maken. We moeten het kabinet duidelijk maken dat de extra gaswinning volstrekt onacceptabel is.”

GBO heeft er alle vertrouwen in dat het college aan de oproep gevolg geeft.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button