Gemeente

Gemeenten spannen zich met oproepactie maximaal in om subsidiebudget met ruim 200 miljoen te verhogen

- advertentie -

Oldambt – Gemeenten Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt en Westerkwartier bieden inwoners die gisteren niet de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen konden aanvragen de mogelijkheid om dat alsnog te doen.

- advertentie -

Dit kan vanaf maandag 17 januari bij de gemeenten. Hoewel de gemeenten geen garantie kunnen geven, spannen ze zich met deze actie maximaal in om het subsidiebudget met ruim 200 miljoen euro te verhogen.

De gemeenten vinden dat iedereen die voor de subsidie in aanmerking komt het geld moet krijgen. Veel inwoners hebben geen subsidie kunnen aanvragen om uiteenlopende redenen, waarvan de meest frustrerende was het verschuiven van je plek in de digitale wachtrij. Al meerdere keren hebben regionale bestuurders er bij het Rijk op aangedrongen geen plafond meer in te stellen voor de subsidie. Daar is tot nu toe geen gehoor aan gegeven.

Gemeenten willen hiermee een duidelijk signaal afgeven aan het nieuwe kabinet. Het kabinet moet volgens hen even door de zure appel heen bijten. Het ophogen van het subsidiebudget is een eerste stap in het terugwinnen van het vertrouwen van veel Groningers.

Alleen als het Rijk daadwerkelijk geld beschikbaar stelt, kunnen de aanvragen in behandeling worden genomen.

Iedereen die voor de subsidie in aanmerking komt en waarbij het niet is gelukt om de subsidie gisteren aan te vragen, kan vanaf maandag 17 januari een aanvraag doen bij de gemeente. Hoe precies werken gemeenten de komende dagen uit. Uiterlijk donderdag is op de websites van gemeenten alle informatie te vinden.

- advertentie -

De gemeenten benadrukken dat ze geen garantie kunnen geven dat een aanvraag daadwerkelijk in behandeling wordt genomen. Deze actie is bedoeld om te laten zien hoeveel inwoners er naast het net hebben gevist en hoe belangrijk het is om meer geld beschikbaar te stellen voor deze subsidie.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button