Sport

Jolein Boom genomineerd voor Sportgala Groningen

- advertentie -

Oldambt – Jolein Boom, de 16-jarige wielrenster uit Finsterwolde, is genomineerd voor het Sportgala Groningen in de categorie Aangepaste Sport. De sportprijscommissie heeft per categorie 3 genomineerden bekend gemaakt. Naast Aangepaste Sport zijn er ook genomineerden in de categorieën Sporter en Sportploeg. Stemmen is tot en met 18 januari mogelijk via https://www.sportgalagroningen.nl/

- advertentie -

Over Sportgala
‘Waar een klein land groot in kan zijn’: Nederland mag zich met recht een topsportland noemen. En dat is zeker ook te danken aan onze Groninger sporters. Ieder jaar worden er door Groningers geweldige prestaties geleverd. Dichtbij huis of aan de andere kant van de wereld. Met een bal of op de weg. Door een ploeg of individu. Door een talent of gevestigde naam. Onze Groninger topsporters laten van zich horen. En wij vinden het belangrijk om hen te eren in al hun diversiteit van prestaties. Daarom organiseren wij ieder jaar Sportgala Groningen. Een feestelijk evenement van én voor de Groninger. Voorafgaand aan het gala worden in diverse categorieën sporters uit – of met hun roots in – Stad en Ommeland genomineerd, om tijdens het gala de winnaars bekend te maken en hen nog eens in de spotlight te zetten. Vanwege de coronamaatregelen vindt de editie van 2021 online plaats.

Dat Jolein succesvol is in haar sport blijkt uit de overwinningen die ze heeft gehaald. In 2020 won ze goud op het NK veldrijden. In 2021 behaalde ze dezelfde plaats op het WK en pakte daarnaast nog het goud op het NK tijdrit en de wegwedstrijd.

De winnaars worden eind januari bekend gemaakt.

Lees ook: Jolein Boom(16) uit Finsterwolde wereldkampioen veldrijden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button