Regionaal nieuws

Johan Remkes nieuwe voorzitter Nationaal Programma Groningen

- advertentie -

Groningen – Johan Remkes is de nieuwe voorzitter van Nationaal Programma Groningen. Het bestuur van het programma is unaniem akkoord gegaan met zijn benoeming en is verheugd dat de heer Remkes zijn kennis, ervaring en netwerk wil inzetten voor het programma en daarmee voor Groningen. Per 31 januari 2022 neemt Johan Remkes het stokje over van de huidige voorzitter René Paas.

- advertentie -

Het programma is volop in bedrijf. De startfase van Nationaal Programma Groningen is afgerond en ondertussen gaan steeds meer projecten van start. Daarom heeft René Paas vorig jaar aangegeven dat zijn primaire taak als voorzitter erop zit. De commissaris van de Koning vervulde de functie sinds 2019 als rijksheer.

Positie van Groningen en Groningers verbeteren
Johan Remkes: “Na mijn actieve politiek bestuurlijke loopbaan heb ik nu sterk behoefte om mij doelgericht in te zetten voor Groningen, de provincie waar ik ben geboren en opgegroeid en waar mijn hart ligt.” Daarbij houdt hij ook nadrukkelijk rekening met de aardbevingsproblematiek en de gevolgen die dat heeft voor Groningers. “Nationaal Programma Groningen biedt onze regio perspectief. Dat zien we nu al gebeuren met talloze projecten die in ontwikkeling zijn. Ik zie voor mijzelf dan ook vooral een rol om de impact van het nationaal programma verder te vergroten. Ik ben sterk gemotiveerd om vanuit het programma een bijdrage te leveren aan de structurele verbetering van de positie van Groningen en Groningers, vooral op sociaal en economisch gebied, aansluitend bij de doelstelling van het nationaal programma.”

Johan Remkes was voorheen onder meer minister, vicepremier, staatssecretaris, commissaris van de Koning, waarnemend burgemeester en gedeputeerde. Recent was hij informateur van het huidige nieuwe kabinet en waarnemend gouverneur van de provincie Limburg.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button