Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Kunstencentrum de Klinker weer open

- advertentie -

Winschoten – Tot verrassing van de ruim twintig docenten muziek, dans en theater mochten maandag als onderdeel van de versoepelingen van de lockdown alle lessen voor jong en oud en in de avond weer starten.

- advertentie -

Op een normale doordeweekse dag gaan gemiddeld ruim 100 kinderen, jongeren en volwassenen de trappen omhoog naar de bovenste verdieping van Cultuurhuis de Klinker. Door spreiding in tijd en de twaalf leslokalen is het er nooit té druk.

Hoofd kunst- en cultuureducatie Harry van der Laan: “ Superblij waren we toen Rutte vrijdag zei, dat je weer kon oefenen met je bandje. Dat betekent dat niet alleen dat alle pop- en rockbands weer kunnen beginnen, maar ook dat klassieke ensembles en orkesten. En de dans. Eigenlijk alles. Geplande voorstellingen en voorspeelavonden stellen we uit omdat iedereen eerst de draad wil kunnen oppakken met normale lessen en omdat het theater nog dicht is.”

De docenten hebben de afgelopen weken alle lessen online gegeven, wat voor muziekles niet ideaal is en voor dans, theater, koren en ensembles bijna onmogelijk. Daarnaast is een tiental vakdocenten weer actief op de basisscholen en in de kinderopvang met vaklessen muziek, dans en theater.

De fanfare- en harmonieverenigingen DOK Blijham, Crescendo Wedde, Nieuw Leven, Prins Hendrik en De Harmonie, alle koren, toneel- en operetteverenigingen zijn blij weer te mogen repeteren. Die tijd is ook nodig om straks weer iets op te planken kunnen zetten. Zo hebben de ballet- en theatergroepen van De Klinker nog tijd om naar hun jaarlijkse eindpresentaties toe te werken.

En tenslotte is het ook goed nieuws voor de leerlingen die een gratis proefles hadden aangevraagd bij het Kunstencentrum of die al een tijd wachtten op hun eerste les. Zo is het voor velen het moment om te beginnen met een nieuwe hobby en te beginnen met een instrument, zingen, dansen of acteren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button