Sport

Opening ‘Harrie Doornbos beweegpark’ in Stadspark Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Sinds enige weken is er in het Stadspark Winschoten een beweegpark, gelegen tussen de Bovenburen en de vijver in het Stadspark. Dit beweegpark is een initiatief van wijkplatform Parkwijk Kloostervallei. De gemeente Oldambt heeft het gefaciliteerd middels kennis en de inzet van subsidie. “Ze zijn lang bezig geweest om de subsidies rondkrijgen, we hebben ze hiermee geholpen”

- advertentie -

Nu het helemaal af is was daar vanmiddag de opening door burgemeester Cora-Yfke Sikkema, wethouder Jurrie Nieboer, de onlangs afgetreden voorzitter Jan Heeringa van Wijkplatform Parkwijk en mevrouw Hilda Doornbos.

Harrie Doornbos
Jan Heeringa verhaalde over de keuze voor de naam: ‘Harrie Doornbos beweegpark’. “Harrie Doornbos heeft tijdens zijn leven veel betekend voor het wijkplatform, we waren het dan ook snel eens dat het beweegpark zijn naam moest dragen. Het bord is bedrukt met een door Harrie gemaakte foto met berijpte bomen langs het Winschoterdiep”.  Het bord werd onthult door de Weduwe van Harrie, Hilda Doornbos.

Jan vroeg daarna een minuut stilte ter nagedachtenis aan Harrie, maar ook aan Daan Dusseljee en Rob Rohsendahl. Drie mannen die zich ingezet hebben voor het wijkplatform.

Na nog mooie woorden van waardering voor Jan Heeringa, tot voor kort de voorzitter van het wijkplatform, door burgemeester Cora-Yfke Sikkema werden de aanwezigen uitgenodigd zich naar de toestellen te begeven.

Sam van Sports2play demonstreerde hoe je met ieder toestel verschillende oefeningen kunt doen. Bij de toestellen is een instructiebord geplaatst. De toestellen zijn geschikt voor kracht- en cardio oefeningen. Een mooie uitnodiging om tijdens een wandeling net even iets meer voor je lijf te doen!

- advertentie -

Foto’s: Ina Muntinga
Video: Quintin Stoetman

- advertentie - 

Lees ook: Nieuw beweegpark in Stadspark Winschoten

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button