Gemeente

€20.000,- schade tijdens jaarwisseling in gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Ook afgelopen jaarwisseling is er schade veroorzaakt in de gemeente Oldambt. Het gaat om een bedrag van iets meer dan 20.000 euro. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema zegt daarover: “Wat mij betreft is iedere schade én iedere euro er eentje te veel. De jaarwisseling gaat over het feestelijk afsluiten van het oude en het goede begin van een nieuw jaar.”

- advertentie -

“De vernielingen die in de decembermaand gepleegd zijn, staan daar haaks op. Prullenbakken en verkeersborden moeten vervangen worden en er was op enkele plekken ook nog brandschade aan asfalt en klinkers. En dan hebben we het nog niet gehad over de vernielingen van spullen van inwoners of bedrijven.” aldus Sikkema.

Schade voorkomen
Verder wordt alvast vooruitgekeken wat de gemeente kan doen om schades te voorkomen. Prullenbakken worden bijvoorbeeld al jaren rondom de jaarwisseling afgesloten en dit jaar zijn vuurtonnen ingezet om brandschade aan asfalt te voorkomen. En dat lijkt succesvol. Het aandeel brandschade aan asfalt is veel kleiner dan in vorige jaren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button