Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Advertentie

Eigen budget voor centrum Winschoten?

- advertentie -

Winschoten – Ondernemers in de binnenstad van Winschoten kunnen tot en met donderdag 10 februari hun stem uitbrengen om aan te geven of ze voor of tegen het invoeren van een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) zijn.

- advertentie -

Een BIZ is een zone in het winkelgebied. Ondernemers zijn daar samen verantwoordelijk voor een budget om het gebied verder te verbeteren. In Winschoten kan zo’n BIZ ook opgezet worden als er genoeg draagvlak voor is. Middels deze verkiezing wordt gekeken of dat draagvlak er inderdaad is.

Pascal Meinders van Stichting Ondernemers Centrum Winschoten: “We willen Winschoten nog bruisender en levendiger maken. We willen een binnenstad waar altijd wat te doen is. Met een BIZ komt er budget om voor die levendigheid te zorgen. Ondernemers bepalen samen het plan en hebben als enige zeggenschap over dat budget.”

Als de BIZ wordt ingevoerd, zal dit in plaats komen van de reclamebelasting. Het grote verschil is dat bij de reclamebelasting de zeggenschap over het budget bij de gemeente lag.

De 270 ondernemers die binnen de zone gevestigd zijn, hebben inmiddels een oproep gekregen. Wanneer meer dan de helft daarvan opkomt en 66% daarvan vóór invoering stemt, geldt dit als voldoende draagvlak. Als dit draagvlak er niet is, dan komt de reclamebelasting weer terug.

Meinders tot slot: “We zijn inmiddels vol in voorbereiding om na de lockdown weer reuring in het centrum te brengen. De Winschoternacht, de Fashion events, de Winkelweek en natuurlijk het Waterbei Theater Festival zijn evenementen waar iedereen in deze regio naar uit mag zien!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button